Tekakor
Ca 20 st
* 6 dl solhavre ( mjölk)
* 4 dl fiber havregryn
* 50 gr smör
* 50 g jäst blå
* 1 msk brödsirap
* 1 tsk salt
* Ca 11 dl vetemjöl gärna med fullkorn
Blanda 3 dl solhavre med havregryn LÅT SVÄLLA i en timme. Smält smör med resten av mjölken, blanda i jäst när mjölken är 37 grader varm ( fingervarmt) blanda ihop med solhavre & havregrynen.
Blanda i mjöl. Knåda degen låt jäsa i 30 minuter. Gör tekakor, låt jäsa 30 mintill sen in i ugnen på 200 C i 10-12 minuter
Ca 20 st
* 6 dl solhavre ( mjölk)
* 4 dl fiber havregryn
* 50 gr smör
* 50 g jäst blå
* 1 msk brödsirap
* 1 tsk salt
* Ca 11 dl vetemjöl gärna med fullkorn
Blanda 3 dl solhavre med havregryn LÅT SVÄLLA i en timme. Smält smör med resten av mjölken, blanda i jäst när mjölken är 37 grader varm ( fingervarmt) blanda ihop med solhavre & havregrynen.
Blanda i mjöl. Knåda degen låt jäsa i 30 minuter. Gör tekakor, låt jäsa 30 mintill sen in i ugnen på 200 C i 10-12 minuter
Varför solhavre?, mycket nyttigare än mjölk och det blir lika gott... sen kan man ha solhavre hemma håller sig i månader oöppnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar