lördag 13 december 2008

Saffransskorpor... Leila Bakar



Bakade jättegoda skorpor i går enkla och goda

Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 2 tim 55 min

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 1 g saffran2

  • 2 st ekologiska ägg

  • 1.5 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl1.

  • 1.5 tsk bakpulver

  • 1.5 dl hel sötmandel

Råsocker


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Inga kommentarer: