måndag 29 december 2008

Björnmannen



Såg en dokumentär på Tv4 ikväll om mannen som bor med björnar Charlie Vandergraw, helt fantatiskt. Och väldigt konstigt!
Handlar om:
Amerikansk dokumentär från 2007.
Alaska har en av världens största grizzlybjörnsbestånd men har inte så stor befolkning. Charlie Vandergraw är en av dem, han har lämnat civilisationen för att leva bland björnarna. Han föredrar deras sällskap framför människors. Den här dokumentären följer Charlie när han förbereder sig för att bege sig till den avlägsna plats där grizzlybjörnarna finns. Men frågan är vad som händer när Charlie krossar den fina linje som finns mellan människan och djuren.
Charlie Vandergraw har lämnat civilisationen för att leva bland grizzlybjörnar i Alaska. Han föredrar deras sällskap framför människors. Mannen som bor med björnar är en amerikansk dokumentär från 2007.Alaska har en av världens största grizzlybjörnsbestånd men har inte så stor befolkning. Charlie Vandergraw har lämnat civiliserade trakter för att i stället bo ensam i en av de mest ensliga delarna av Alaska. Regelbundet lämnar han bekvämligheten i sitt hus för att under långa perioder leva i det vilda bland naturens mest aktade och vördade köttätare, grizzlybjörnen. Den här dokumentären följer Charlie när han förbereder sig för att bege sig till den avlägsna plats där grizzlybjörnarna finns. Hans mål är att bege sig längre in i deras område än han någonsin gjort tidigare. Men frågan är om dragningskraften till det vilda gör att Charlie kommer längre och längre bort från sin egen sort, människan. Och viktigare, korsar Charlie en linje mellan människan och djuren som inte borde korsas?


Jag är sjukt trött ska nu kojsa!

Inga kommentarer: