onsdag 10 september 2008

Trött


Goddag


Jättetrött i dag, jag jobbade över en time i dag och gjorde klart mitt schema inför okt/nov/dec, gick snabbt och bra, börja haja timecare. Sen åkte jag direkt på solbacken för att inhandla ögondroppar & näsdroppar. Gick förbi Rusta som hade TOKREA, köpte en yogamatta för en 10:- + duschcreme + lite annat såpa städgrejor... Sen jag kom hem har jag bara legat vid Tv & sett på Säsong 2 av Grey´s anatomy... Är sjukt slut och knäckt av förkylningen. Jag har börjat Rosenrot ... undrar om det piggar upp?
Så här sägs det...
Skärpa och koncentration
Även om Rosenrot har en förmåga att påverka hela kroppen positivt verkar glykosiden salidrosid framför allt på hjärnan. Glykosiden understöder hjärnans aktiviteter och åstadkommer att såväl de medvetna som de omedvetna funktionerna förbättras. Energin ökar genom att de signalsubstanser som gör att hjärnan fungerar optimalt balanseras. Den effekten är snabb. Redan 30 minuter efter intag märks en lätthet att koncentrera sig. Man distraheras inte längre och får därmed mer gjort.
Förbättrat humör och ökad lust
En forskargrupp (Saratikov och medarbetare) kunde redan 1978 visa att de aktiva komponenterna i Rosenroten, salidrosid och rhodosin, har en positiv effekt på nivåerna av signalsubstanser i det limbiska systemet, där lustcentret är beläget. Detta centrum styr funktioner som glädje, lust och känslor. Det är förklaringen till att Rosenrot kan stimulera den sexuella lusten både hos män och kvinnor. Kliniska studier samt flera fall-rapporter intygar ökade lustkänslor, större benägenhet att få orgasm, med mera.
Hormoner
Studier på djur har visat att Rosenrot har förmåga att öka könshormonernas aktivitet. Hos hondjur ledde intag av Rosenrot till en ökad östrogen aktivitet, också en ökad fertilitet. Hos handjur gav Rosenrot upphov till ökad testosteron-aktivitet med en ökad muskeluppbyggnad (Tomsk State University, 1987).
Sexuella problem hos män
Män med problem med bristande erektion och/eller för tidig sädesavgång studerades av 1987. 35 av dem fick 2 tabletter Rosenrot per dag under tre månader. 26 av männen fick en påtagligt förbättrad sexuell förmåga. Prostatavätskan normaliserades, och halten av manliga könshormon steg (Herbalgram, 2002).
Hormonella problem hos kvinnor
Rosenrot gavs till 40 kvinnor med utebliven menstruation (amenorré) och oförmåga att bli gravida. Efter 14 dagars intag återfick 25 av de 40 kvinnorna normal menstruation. Efter ytterligare några månaders intag blev 11 av de 40 kvinnorna gravida. Det finns flera rapporter i litteraturen som visar att intag av Rosenrot bidrar till möjligheten att bli gravid (att koncipiera). Några få månaders behandling med Rosenrot har lett till normal graviditet (Eagon P och Herbagram N, 2002).
Rosenrot och nedstämdhet
Effekten av Rosenrot har undersökts hos patienter med psykisk depression, behandlade med sedvanliga skolmedicinska antidepressiva medel. De patienter som kompletterade medicineringen med Rosenrot kom ur sin depressiva sinnesstämning 30% snabbare än patienterna i kontrollgruppen. Inte bara reducerades depressiva symtom snabbare, bieffekterna av antidepressiv medicinering minskade dramatiskt när patienterna samtidigt tog Rosenrot.Forskargruppen Brichenko (se referenser nedan) och medarbetare studerade möjligheten att Rosenrot motverkar se antidepressiva medicinernas biverkningar. Forskarna noterade att de depressiva symtomen lindrades, patienterna orkade också mer, kraftlösheten försvann och initiativförmågan återvände. Biverkningarna av de antidepressiva medicinerna, muntorrhet, hjärtklappning, förstoppning och huvudvärk, reducerades.Det förefaller troligt att detta beror på att Rosenrot har förmågan att öka serotoninhalten i blod och vävnad.Se i detta sammanhang referenserna 9, 10 och 11 i referenslistan
Hjärnans kapacitet
Under inverkan av stress blockeras hjärncellernas förmåga att tillgodogöra sig energi, hjärncellernas kommunikation försämras, serotonin och övriga signalsubstanser minskar i koncentration. Det innebär att koncentration, tankeskärpa och initiativförmåga avtar. Prestationsförmågan går ner.När det gäller att öka den mentala kapaciteten i sådana situationer intar Rosenrot en särställning bland adaptogenerna.
Stresshantering
En placebokontrollerad, randomiserad och dubbelblind studie avseende effekten av Rosenrot är publicerad år 2002. 160 kadetter fick under flera veckor leva så kontrollerat som möjligt i avseende på matintag, arbetsprestation och sömn. Hälften av dem fick ett dagligt intag av Rosenrot, hälften fick placebo. Båda grupperna fick genomföra ett antal komplicerade och krävande tester. De bedömdes med avseende på stresshantering och förmåga att lösa problem.
Enligt naturhälsan.org
Jag köpte mina här + & Micke köpte Linser

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej gumman..
Det låter inte bra att du inte mår som du ska. Läste din lista på saker som du ska göra för att må bättre.. ett tips från coachen är att inte ha nån lista med saker som du ska uppnå. Även fast du i din lista ska förbättra saker så kan det vara en stress i sig att påminna sig om alla de saker man borde förändra. Ta tag i det viktigaste.. typ maten.. och släng alla listor åt sidan några veckor. Ibland kan man ta det lugnt och göra det som faller en in utan att göra det man borde.. hänger du med?

Puss på dig tjejen.. ses nån dag?
//Rebecca

Anonym sa...

Det jag menar är att du kan träna när du känner att du orkar tex.. sätt inte upp ett mål om att du borde träna 3 ggr i veckan för då blir du bara stressad om du av någon anledning inte gör det på en, två eller tre veckor. Du har för höga krav på dig själv.. Fast du kanske blir mer stressad av att inte göra något? Ähh vad vet jag.. men nu ska du bli kvitt förkylningen iaf... kram från Rebban igen