Här får ni receptet på en lyckad efterrätt & den är supergod. Erika min kära arbetskollega hade bakat den på en personalfest och den var mycket uppskattad:-)
- 200 gram mörk choklad
- 200 gram smör
- 3 ägg
- 2 & 1/2 dl socker
- 3 dl mjöl
Choklad Glasyr:
- 25 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 20 plattor After Eight
Smält Choklad & fett tillsammans på svag värme. Vispa ägg & socker poröst,rör ner mjölet. Tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten i en rund form med lös tagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen i ugnen i 20 min på 200 Grader. (ej genomgräddad) Ta loss formen & låt svalna. Blanda smör grädde & after eight & smält. Låt svalna och bli tjockflytande. Bre på kakan .Garnera med citronmeliss elle Physalis! Klart!
Om detta recept skulle få betyg får det + + + + + av 5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar