tisdag 20 januari 2009

Erikas After Eight Tårta

Här får ni receptet på en lyckad efterrätt & den är supergod. Erika min kära arbetskollega hade bakat den på en personalfest och den var mycket uppskattad:-)

  • 200 gram mörk choklad

  • 200 gram smör

  • 3 ägg

  • 2 & 1/2 dl socker

  • 3 dl mjöl


Choklad Glasyr:

  • 25 g smör

  • 1 dl vispgrädde

  • 20 plattor After Eight
Smält Choklad & fett tillsammans på svag värme. Vispa ägg & socker poröst,rör ner mjölet. Tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten i en rund form med lös tagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen i ugnen i 20 min på 200 Grader. (ej genomgräddad) Ta loss formen & låt svalna. Blanda smör grädde & after eight & smält. Låt svalna och bli tjockflytande. Bre på kakan .Garnera med citronmeliss elle Physalis! Klart!


Om detta recept skulle få betyg får det + + + + + av 5

Inga kommentarer: